Blå passionsblomma
Ljus och temperatur
Placeras ljust, gärna i direkt sol. Trivs i rumstemperatur, gärna svalare. Ev. ute sommartid. Under vintertid placeras växten ljust och svalare, 8-10°C. Lämplig för uterum och terrasser. Kan övervintra frostfritt.

Vatten och näring
Håll jorden konstant fuktig. Tål inte att torka ut för mycket eller stå blöt. Ge näring regelbundet under sommarhalvåret. Vattna sparsamt under vintern.

Tips
Ge växten en sval fönsterplats, i rum över 15°C blommar den mindre. Kan få en blomma i varje bladveck. Om den inte bildar knoppar kan det bero på att nattemperaturen är för hög. Klipp ner den rejält ungefär i april. Då stimulerar du knoppsättningen, överlevnadsinstinkten. Ge den en stadig spaljé och en stor kruka med torv- och sandblandad jord. Till våren klipps allt torrt bort. Kraftigväxande, lättskött, flerårig.

Det finns många spännande arter av Passionsblomma att välja bland under hela säsongen. Kjolpassionsblomma Passiflora aurantia har orange blommor och är lätt att få att blomma inomhus eftersom den inte påverkas av värmen under knoppsättningen.

Latin
Passiflora caerulea
Familj: Passifloraceae, passionsblomsväxter

Ursprungsland
Brasilien.