ODLINGSÅRET

Odlingsåret hos Rydells startar i början av augusti, då vi förbereder sättningen av lökväxterna. Sättningen av tulpanlökar tar sedan fart i mitten av augusti och fortsätter ända till slutet av november. Detta är en mycket hektisk tid i vår odling då det under denna period även sätts hyacintlökar från slutet av augusti till slutet av september och amaryllislökar från slutet av september till början av november.

Redan i mitten av oktober är det dags att börja skördearbetet. Då tas den första amaryllisen och en månad senare de första hyacinterna. Några veckor in i december - strax före jul - packas sista amaryllisen och hyacinterna och då börjar också skördearbetet av tulpaner i vårt växthus. Odlingen av pelargoner börjar i början av mars då sticklingar sätts på tillväxt i krukor. De står sedan 10 veckor i växthuset innan de i början av maj är färdiga för leverans.

Strax före midsommar tas de sista pelargonerna ur växthuset och efter det får hela anläggningen ett välbehövligt underhåll inför nästa odlingssäsong. Personalen får en välförtjänt semester och hela anläggningen står tom tills i början av augusti då ännu ett nytt odlingsår börjar hos Rydells.